Humle portens

Vores øl

Vi har i Humleporten en række klassikere. Øl vi kæler særligt for, øl vi bare godt kan lide og øl vi har givet vores eget udtryk. Så selv om de fleste af vores øl har pendanter i det øl-periodiske system (se HER), har med i den danske øl tradition og historie skabt vores fortolkninger af øl som særlige øl, og ikke som kopier af andres traditioner.
 
MEN alligevel sjældent vi følger vores opskrifter helt: Enten er der en ny krydderurt, vi vil prøve, nye malte vi har set og oplevet på vores rejser eller en ny humle, vi har fået i vores humlehaver. 
 
Helt som det var i gamle dage - man bryggede med det man havde, og både udbytte på humle og krydderurter kan variere fra år til år.
 
Vi prøver også md vores egne gærstammer ligesom oparbejdelsen kan variere. Samtidig sker der meget ved at vi leger med vores proces i form af tid og temperatur - anlægget bliver jo også bedre og bedre og er allerede nu ude på et overdrev, der ikke lader sig forklare ud fra sund fornuft. Men sådan er det når  man nørder, og der sker løbende forbedringer. Men rart at have nogle gode og sikre udgangpunkter.
 
Alle vores øl er bundet op på danske historier, danske fortællinger og nordiske krydderurter og træer. Krydderurterne dyrker vi selv eller henter i naturen, og alle vores humler dyrkes i vores egne humlehaver. Men jo stor set kun Kvan der er Nordisk, resten er hentet ligesom humle. Samme med vores humle og krydderurter, men det er fra vores have og huse.
 
Som klassikere har vi 14 øl!
 
 
 
 
Som et ikke-kommercielt bryggeri behøver vi ikke at tænke salg, når vi brygger. Vi brygger det vi selv synes kunne være sjovt at prøve uden hensyntagen til andres mening.
 
Der findes rigtig meget og rigtig meget godt øl på markedet. Det vil vi ikke lave - det køber vi :-). Vi vil hellere lave noget andre ikke laver, gå på opdagelse i naturen og eksperimentere med vores egne krydreurter, malte, humler og gærstammer fra vores egne haver og naturen omkring os. Om muligt er dette faktisk mere spændende end selve bryggeprocessen!
 
Håndbryggeriet Humleporten | Ahornvænget 39, Hørning - DK | Tlf.: 27851369 | humleporten@invencis.dk